Erla Osk och Anna Sif är internationellt registrerade godkända lärare (Shihan nivå) från JikidenReiki institutionen i Kyoto Japan.


De har under några år rest till Grekland till sin lärare Frank Arjava Petter sensei och tillbringade en månad i Kyoto Japan hos sin lärare Tadao Yamaguchi sensei för slutexamen. Tadao är son till Chiyoko Yamaguchi som var en direkt elev till Hayashi sensei som lärde sig av Usui sensei. 

Att resa i Usui sensei fotspår, bo på dessa platser och lära känna den Japanska kulturen är en ovärderlig upplevelse både personligt och för att förstå Reikins historia och bakgrund. Både Erla och Anna Sif har arbetat med och lärt ut västerländska former av Reiki under flera år innan de började arbeta enbart med traditionella Japanska tekniker.

Med sin gedigna kunskap och erfarenhet arbetar Erla även som Yogalärare, Meditationslärare, SoundHealer, Ayurvedisk konsult och massör. Hon har under flera decennier hållit kurser, klasser, retreats, föreläsningar, workshops och utbildningar."Reiki är den hemliga konsten att bjuda in glädje och den andliga medicinen för alla besvär”
( "Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho [心身改善臼井靈氣療法]" )
Reiki är en healing konst som har sitt ursprung i Japan hos Mikao Usui. Reiki består av två ord: Rei, som betyder "själ" och Ki, som betyder "energi". "Jikiden" betyder ”direkt/traditionell undervisning" och är stilen som det ursprungligen lärdes ut i Japan och har inte fått västerländsk påverkan. Undervisningens vikt kommer att vara att lära dig det traditionella och ursprungliga sättet av Reiki och hur du får in det i din vardag som en sund livsstil och synsätt.


Reiju, behandlingar, energibegrepp, historia, Reikiprinciperna, praktiska tekniker, övningar och djupare förståelse om dig och andra som energivarelser ingår i kursen. Du kanske har en önskan att kunna hjälpa andra, men vår kurs kan också höja ditt medvetande och främja positivt din personliga och andliga utveckling. Att öva och lära sig Reiki ökar din och andras potential. Genom att växa som individ kommer du även att sprida positiv energi till din omgivning. Kursen är framför allt praktisk där du får vägledning i att öva det du lär dig. Du får kursmaterial samt diplom vid avslutat kurs.


Reiki är en energiläkning eller naturlig terapi som utförs genom att placera händerna på/ovanför kroppen. Energin kan förmedlas till andra människor och du kan behandla dig själv. Reiki arbetar på flera plan samtidigt och är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet.

Reiki aktiverar och stimulerar människans egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.


Vi lär ut både Shoden och Okuden nivåer. Du som har gått kurserna förut är välkommen att repetera för starkt reducerat pris. Reiki är godkänt av skatteverket som friskvård.


I Usui Senseis dagar betydde det japanska ordet Reiki "själsenergi". Japanerna säger att gudarna ger varje människa en själ på deras väg. Efter den fysiska kroppens död frigörs denna själ inom 49 dagar och går sedan "hem". Efter en tid återföds samma själ i en ny kropp, redo för nästa varv på karusellen. Denna själ, eller snarare själsenergin, återaktiveras under Reiju, och den som initieras till Reiki minns sin ursprungliga natur, sitt väsen. Kunskapen om själen tillhör inte en specifik religion eller trosinriktning, utan denna uppfattning finns inom alla kulturer i världen. Det är därför Reiki kan praktiseras av alla och envar.


Vi är medlemmar i Jikiden Reiki Kenkyukai, NPO International Jikiden Reiki Association, Svenska Reikiförbundet och Kroppsterapeuternas yrkesförbund.
Investering:

Shoden 3500kr, repetition 1800kr.

Okuden 5000kr, repetition 1200kr.

Välkommen med din anmälan via bokningsystemet på vår hemsida.

info: erla@yogashalakungalv.se

YOGA SHALA KUNGÄLV Utmarksvägen 8, 44239 KungälvDu vet att du kan repetera Reiki kurs för starkt rabatterat pris?

Att gå om en Reiki kurs hjälper dig att utvecklas vidare och få djupare förståelse.
Anledningen att gå om kan vara olika, här är några:


* Hela utbildningen är som en djupare behandling för dig personligen.
* Det har kanske gått längre tid och du känner dig ifrånkopplat eller glömt mycket.
* Du får en stor möjlighet att träna igen på olika personer.
* Utbildningen blir som ett läger där du boostas en gång till.
* Du ger dig tid och utrymme för din Reiki och samtidigt för stöd på vägen.
* Ett sätt att utvecklas vidare.
* Du kanske är på en "annan plats" och ser saker och ting från annat perspektiv.
* Du får Reiju.
* Du är välkommen med frågor och funderingar.
* Träffar likasinnade.
* Övning ger färdighet.
* Du är välkommen att repetera så ofta som du vill.

Du bokar dig via vårt bokningsystem på hemsidan, där kan du välja vilken kurs och om du repeterar eller går för första gången. www.yogashalakungalv.seKommande utbildningar 2024:


September

20-22 Shoden

28-29 Okuden


Oktober

18-20 Shoden


December

4-6 Shoden

7-8 Okuden


Kursförklaring:


Shoden

Shoden är första steget i Reiki. Den innehåller 3 delar som vi har valt att lägga ut på 3 hela dagar så att du får matnyttig information och mer möjlighet till övning med stöd av lärare.

Vi blir en liten grupp med två lärare. vi börjar kl 9 och avslutar vid 17 tiden. 


Fredag. Shoden del1

Välkomna och introduktion 

Vi tittar på definitioner som Reiki, An Jin Ryuu Mei och Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho.

Reikis historia. Usui Senseis bakgrund, Jikiden Reiki bakgrund. Vi tittar på kulturmiljön där Reiki uppkom, Shintoism och Buddism. 

Gokai, Reikins principer.

Meditation

Reiju (aktivering) Förklaring och genomföring

Reiki Mawashi (Grupp övning)

Praktik. Alla övar att ge och få Reiki


Lördag. Shoden del2

Gokai & Reiju  (Grundprinciper & aktivering)

Reiki Mawashi (Gruppövning)

Genomgång av dag 1

Kokai Denju (från Usui Sensei's noteringar)

Byosen (hitta laddade kroppsområden, konsten att läsa healingprocessen. Tillsammans med Reikiprinciperna är detta en av de viktigaste aspekterna av Reiki). Samt kroppens reningsprocesser. Konkreta verktyg som hjälp att ge Reiki behandling.

Introduktion af Shirushi -Kraftsymbolen, hur och när man använder den. Förklaring av meningen och ursprunget av symbolen.

Ketsueki Kokan-Ho En massageteknik som favoriseras av Dr. Hayashi för att stimulera flödet i kroppen.

Praktik. Alla övar att ge och få Reiki


Söndag. Shoden del3

Gokai & Reiju  (Grundprinciper & aktivering)

Reiki Mawashi (Gruppövning)

Reiki Okuri (att lära sig att uppfatta flödet av Reiki)

Genomgång av dag 2

Hatsurei-Ho (att träna upp känsligheten i sina händer, övningar att fortsätta med hemma i vardagen)

Praktik. Alla övar att ge och få Reiki 

Sammanfattning av kursen

Diplom seremoni 
Okuden

Okuden betyder mitten och är steget efter Shoden i Reiki. Den innehåller 2 delar som vi har valt att lägga ut på 2 hela dagar så att du får matnyttig information och mer möjlighet till övning med stöd av lärare. Vi blir en liten grupp med två lärare. Vi börjar kl 9 och avslutar vid 18 tiden. 


Lördag. Okuden del1

Välkomna och introduktion

Gokai & Reiju  (Grundprinciper & aktivering)

Reiki Mawashi (Gruppövning) 

Reiki Okuri (Gruppövning)

Kokai Denju (från Usui Sensei's noteringar)

Seiheki Chiryo (behandling). Hur man använder Reiki för psykologiska besvär. Introduktion af Shirushi och Kototama. Den mentala- healing symbolen. Hur och när man använder den. Förklaring av meningen och ursprunget av symbolen.

Övning att ge och få Seiheki Chriyo.


Söndag. Okuden del2

Gokai & Reiju

Reiki Mawashi 

Reiki Okuri

Genomgång av dag1

Enkaku Chiryo (Distans behandling). Distans- healing symbolen. Introduktion av Jumon. Hur och när man använder den. Förklaring av meningen och ursprunget av symbolen.

Övning att ge och få Enkako Chiryo.

Sammanfattning av kursen

Diplom seremoni 


När man har gjort klart Shoden eller Okuden kurs får man diplom för godkänd kurs. När man har gjort klart båda kurserna hos oss, får man dessutom ett vackert handskrivet Japanskt traditionellt certifikat. Certifikatet tilldelas senare eftersom det behöver skapas av en Kalligraf mästare i Japan, komma till oss där det stämplas och få Reiju av oss innan det ges ut.

I Grekland med vår sensei Frank Arjava Petter och hans fru Bhakti

Erla och Anna uppe på berget Kurama. Under en månad gjorde vi Reiki resa igenom Japan, att gå i Usui senseis spår.