Vår "Signature Treatment"

info i Pdf för att skriva ut/ladda ner/dela:

* Ayurveda - Reiki - Taktilmassage *


Vår  ”Signature treatment”

är en fantastisk kombination av det bästa med vår stora kunskap och erfarenhet igenom åren. Här blandar Erla Ayurvedisk massageteknik och livssyn med effektfulla Reiki healing och mjuka Taktilmassagens egenskaper. Med tydlighet, närvaro och känslighet är Erla lyhörd inför den andres kroppsspråk, energi och reaktioner igenom behandlingen. Därför är varje behandling unik efter individen. Hon använder sina händer, samt varma Ayurvediska oljor, örter och Aromaterapi i ett omhändertaget utrymme.


Behandlingen börjar med en önskan om perfekt hälsa på alla nivåer som Erla uttrycker med Mantra eller bön, därefter är hon tyst. Eventuellt är det soundhealing i bakgrunden. Tänt ljus och stillhet. Mottagaren ligger bekvämt på vår sköna massagebänk med handdukar och filt. Och utifrån mottagarens behov kombinerar Erla teknikerna på bästa och mest effektiva sätt. Framsida och baksida behandlas, med fokus på huvud, rygg, händer och fötter. Behandlingen avslutas sedan i tystnad och vila, Erla lämnar rummet några minuter för att återkomma med varmt Ayurvedisk örtte som man kan avnjuta i Loungen i sitt tempo.


Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från helheten av det fysiska och subtila.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. 

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar.  Med ”vilande händer” på och ovanför mottagarens kropp i stillhet och tid, arbetar Erla med energier.


Ayurveda handlar omsorgsfullt med åtgärder av hälsosam livsstil under hela livet och dess olika faser.

Ayurveda betyder kunskapen om livet och grundar sig på de fem elementen; vatten, jord, eld, eter, luft - som alla skapar universum. Behandlingen sker med långsamma svepande och lugna rörelser i varm Ayurvedisk oljeblandning. Erla använder massagetekniker framför allt från Abhyanga och Marma behandlingar som är också vackra Ayurvediska ritualer. Behandlingen inkluderar de fysiska vävnaderna i kroppen, energibanor, meridianer, chakrasystem och marmapunkter eftersom du är både fysisk och subtil varelse. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Dessa tekniker är speciellt välgörande vid vata-obalanser, är lugnande och lämplig vid stress, stelhet och frusenhet. Men passar alla Doshor. Ger förnyad energi på cellnivå.


Taktil betyder beröring, med det taktila sinnet menas inte enbart beröringen utan hela känselsinnet. Genom varsamma strykningar, långsamma tryck och håll berörs huden och människan på ett respektfullt sätt. Taktilmassage som behandling ges ofta som ett komplement inom rehabilitering och omvårdnad. Det är en mycket varsam, mjuk och omslutande behandling i form av massage som innebär stödjande, lindrande, rehabiliterande åtgärder.

Behandlingen är godkänd av skatteverket som friskvård.


Vad är det bra för?:

Behandlingen som passar alla, utgår från en helhetssyn på människan grundad på lång erfarenhet och forskning.  Behandlingen är speciellt bra för den som är stressad, trött, utbränd, utmattat har varit med om trauma/olycka/sjukdomsperiod, känner sig låg av energi, behöver påfyllning, söker lugn/avspändhet, vill ha skön behandling eller den som av någon anledning behöver återknyta kontakten med och medvetandegöra sin kropp.


De positiva effekterna är många, till exempel:

* Aktiverar det lugnande nervsystemet.

* Avslappning/avkoppling/avspänning

* Lindring av smärta

* Förbättrad sömnkvalitet

* Stärkt kroppsuppfattning

* Förbättrad mag-tarm-funktion

* Mindre stress

* Mindre oro och ångest

* Ökad energi

* Förbättrad självkännedom

* Välmående

* Fördjupad andning, förbättrad cirkulation

* Ökat initiativförmåga, vilja att kommunicera, ökat intresse för omvärlden

* Helhetskänsla och harmoni

* Ökar kroppens förmåga att läka och återställa sig