Vår kombinations behandling VilopaketDelux

Hjälper till att förbättra sömnen.


Hjälper mot ryggsmärtor, huvudvärk och nackstelhet.


Lindrar åkommor vid Fibromyalgi och kronisk matthet.


Förbättrar lymfsystemet.


Förbättrar blodcirkulation och cellförnyelse, återupplivar hudceller.


Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.


Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.


Effektiv detox,understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.


Balanserar Vata och Kapha dosha. Enl. Ayurveda.


Lindrar besvärlighet av Bronkit, Astma/COPD


Infravärmen tränger djupt in i muskler, leder och vävnader, stärker hjärt-kärlsystemet och nervsystemet och hjälper att återställa muskelelasticitet, hjälper till att stimulera kroppens ämnesomsättning. Vi behöver ljus för att absorbera vissa näringsämnen och mineraler.


Negativa joner kan hjälpa kroppens celler att producera näring och motverka gifter.


Negativa joner som madrassen framkallar kan ha en positiv effekt på depression, öka blodflödet och syretillförsel i hjärnan och balansera kroppens naturliga PH-värde.


Negativa joner motverkar effekten elektromagnetiska fält från bland annat datorer och mobiltelefoner. Rensar luften från luftburna allergener som pollen, mögelsporer, bakterier och virus.


De varma stenarna ger ifrån sig värme på långsamt och behagligt sätt som kan försätta dig i ett meditativt och helande tillstånd.


Turmalin stenen i madrassen hjälper lymfsystemet och minskar svullnad samt förbättrar immunförsvaret.Stödjer lever och njurar och frigöra emotionell stress som migrän och huvudvärk. Kan även hjälpa mot sömnproblem och stimulera läkning i hela kroppen. Grundande sten som absorberar negativ energi.


Jade stenen i madrasssen bevarar värme otroligt bra. Hjälper kroppens reningssystem och frigör slaggprodukter. Stabiliserar psyket och motverkar ångest samt ger en djup avslappning som minskar stress och spänningar.


Effekten fortsätter också efter användning.


Ger en “Infraröd bastu effekt”.


Fördelarna med Ergonomiska kudden:

Fördelarna med Tyngdtäcket:


Tyngdtäcken skapar ett tryck mot din hud, ungefär som när vi blir omfamnade av någon. Detta stimulerar djupt liggande hudreceptorer, som i sin tur signalerar till vårt hormonsystem att producera och frisätta mer må bra-hormoner som oxytocin och serotonin.


Den omfamnande funktionen har en dämpande effekt på bl.a. oro, ångest och depression. På så sätt ökar ditt välbefinnande, du mår bättre och det leder till bättre hälsa eftersom stresshormonet i kroppen minskar.


Den är grundande och skapar känsla av trygghet. Tyngdtäcket är på 5 kg i 7 lager med glaspärlor och material som reglerar värme så du inte blir för varm i kombination med värmen från IRmadrassen.


Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare och du känner dig trygg.


Tyngdtäckets funktion bygger på teorierna Deep Pressure Tissue Stimulation (DPTS) och Sensory Integration (SI). Genom att kombinera dessa två teorier kan man ge sinnena intryck (till exempel tryck mot kroppen) som hjälper hjärnan att komma till ro.


Kan minska sömnproblem, lindra smärta och värk samt hjälpa vid diagnoser som ADD/ADHD.

Fördelarna med Kristallerna:


Chakrabalansering. Kristallerna som ligger under behandlingsbänken är valda och laddade för att balansera ditt Chakrasystem. En sten är för varje enskild Chakra. Samt två pyramider för att optimera och balansera energiflödet till och från kroppen och igenom de olika Chakrana.


Lepidolit. Kristallen som du får placerad på huvudet. Den är effektiv som hjälp med det som involverar nervsystemet och allt som har med huvudets område att göra. Den kan hjälpa till att lätta på ångest och främja sömnen. En av stenens praktiska funktioner är att den motverkar effekterna av elektromagnetisk strålning. Används flitigt mot mycket tankar, huvudvärk, spänningshuvudvärk, oro, ångest och för känslomässig balans.


Golden Healer. Stenarna som du får i varsin hand. Balanserar Yin & Yang i hela ditt väsen. Golden healer har en hög vibration. Dess energi är kraftfull, men ändå mild och lugnande. Den hjälper dig att bli av med negativa energier som stagnerat i dig som kritiska tankegångar, destruktiva känslomässiga beteenden, smärtsamma minnen och brist på förståelse för en viss situation.


Hematoid Kvarts. Stenarna som du får i varsin hand. Hematoidkvarts påskyndar läkningsproceduren i kroppen. Kombinationen av kvarts och hematit balanserar kropp, själ och ande och stärker självkänsla och självförtroendet. Stenen förstärker fokus och koncentration och lugnar vid oro.


I IR-madrassen är det dessutom Turmalin och Jade kristaller hela vägen ner från huvud till fötter.


Fördelarna med Sound och Aromaterapin:

Aromaterapi använder aromatiska eteriska oljor medicinskt för att förbättra kroppens, sinne och andens hälsa. Det ökar både fysisk och emotionell hälsa. Vi använder speciellt utvalda kvalitativa oljor i vår Aromalampa och doserar varsamt.


Sound Healing baseras på vetenskapliga faktan att allt är vibration och energi. Genom att applicera olika ljud och frekvenser arbetas resonansen i elektromagnetiska fältet och även den fysiska kroppen. Vårt handgjorda instrument Rainstyck innehåller kristallpärlor som rinner i speciellt mönster och skapar ljud av stillsamt regn som både är renande för ditt elektromagnetiska fält och kropp, samt stillar sinnet och är ljuvligt att vila uppmärksamheten på. Skapar en meditativ känsla.

IR madrass med stenar

Kudden du vilar på är Ergonomisk. Den formar sig med hjälp av din kroppsvärme efter just din nacke och ditt huvud och detta ger maximal tryckavlastning samt stöd för nacke- och axelmuskulatur. Formen på kudden hjälper dig att hålla ryggraden och nacken i en rak position.

Vilopaket delux:
Infraröd värmebehandling med Kristaller, tyngdtäcke, sound och aromaterapi i vårt sköna Vilrum.


Infraröd värmebehandling med Kristaller, Tyngdtäcke, Sound och Aromaterapi.

Din sköna stund på den välgörande Ir värmemadrassen sker i ett fridfullt rum som är designat för stunden. Du är väl omhändertagen från början till slut.
Stunden i denna underbara kombinationsterapi börjar med att du lägger dig på IR-värmemadrassen, med kristallerna placerade vid huvud, händer och under bänken och vidare omslutas av tyngdtäcket, du får här vila/landa på bänken med doften från Aromalampan tillsammans med de svalkande ljudet från vårt instrument; Rainstick. Instrumentet pågår i ca 7 minuter, efter det blir det tyst. Belysningen är dämpad med sken från levande ljus omkring dig.
Kudden du vilar på är Ergonomisk för huvud och nacke. Du har kläderna på dig, så kom gärna i bekväma mjuka kläder.
Vi gör i ordning rummet för ditt personliga välbefinnande, och när allt är klart lämnar vi dig för återhämtning i detta omhändertagna utrymme tills din stund har gått, då kommer vi in i rummet igen och du avslutar stunden i vår Lounge igen, med ett glas Kristallvatten eller varmt örtte och några sköna andetag efter en härlig lugn upplevelsestund.

Det går utmärkt att göra denna behandling för sig, eller som en kombination med Relaxfåtöljen, en klass du skall gå på eller annan behandling. Denna behandling är optimal stresshantering och kan med fördel göras flera dagar i rad under en längre period utan biverkningar. Tid 20 eller 50 minuter.Vad är infraröd värmeterapi (IR) och negativ jonbehandling?


-
 Det synliga ljuset från solen inkluderar bekant regnbågens alla färger. Men bara 44% av det fulla
 spektrumet av solljus är i det synliga området. Långvågiga infraröda strålar utgör 52%. Dom är inte skadliga för kroppen och skadar inte heller huden. Infrarött ljus överför mer värme än vanligt ljus. Infraröd värmeterapi använder långvågiga infraröda ljusstrålar, för att ge några av de fördelaktiga effekterna av solsken, utan direkt exponering i solen. Användning av infravågor hjälper till att stimulera kroppens ämnesomsättning. Vi behöver också ljus för att absorbera vissa näringsämnen och mineraler. Brist på solljus kan leda till försämrat immunförsvar, spänningar, trötthet, depression och sömnlöshet. Infravågorna ökar kroppens temperatur. Detta ökar blodcirkulationen genom utvidgningen av blodkärl. Infravågorna tränger djupt in i kroppen och värmer på djupet. Värmen resonerar med cellerna och upp-friskar dem. Inframadrasser är därför mycket effektivare än vanliga värmemadrasser. Effekten fortsätter också efter användning. Fördelarna med infraröd värmeterapi via en värmemadrass kan förbättras med naturlig Jade och Turmalin.


En jon är en atom eller molekyl med en elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i till exempel solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöerna runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner. Negativ jonterapi använder negativa joner för att producera positiva effekter. Många människor finner att det förbättrar deras hälsa, särskilt inom områdena depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck, stress och utrensning av slaggprodukter från kroppen. Positiva joner kan absorberas från solljus eller elektroniska enheter som datorer och mobiltelefoner och kan hämma cellfunktionen. Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter (toxiner och metaller), ökar syreflödet till hjärnan och balanserar kroppens pH genom att sänka dess surhet. Europeisk forskning har visat att negativa joner ökar kollagenproduktionen, gör cellmembran mer
genomträngliga, och hjälper till att stärka immun- och det autonoma nervsystemet. Forskning i Japan har visat att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjursfunktioner i det autonoma nervsystemet, och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten. Gammaglobulin-halten ökar också, vilket skapar blod som är rikt på proteiner såväl som antikroppar.

Vem ska inte använda sig av varm terapin?
Som en allmän regel, människor som inte borde genomgå en standard massageterapi, till exempel barn eller gravida kvinnor, har sår eller öppen hudinfektion. Människor med vissa problem kan använda heta stenar eller uppvärmda madrasser men endast vid låg till medelvärme (30 ° - 45 °C). Dessa tillstånd innefattar kroniskt högt blodtryck, cancer, lymfödem, hjärt-, lever- eller njursjukdomar, anorexi, diabetes (undantag: typ 2-diabetes), Osteoporos, multipel skleros, vasospastisk sjukdom, kronisk huvudvärk eller akut feber.

Rekommendationer för gradinställning; Det är alltid upp till användaren vad som känns bekvämt men det finns några generella rekommendationer:
• 35-40 grader – säker för de känsligaste och är bra för sömn och återhämtning och ger en djup avslappning och förbättrar avslappningen.
• 45-50 grader – bra för att hålla blodsocker och hormonbalansernas nivå i schack.
• 55-60 grader – effektivt vid stress, spänningar och för att dämpa ångest.
• 65-70 grader – bastueffekt för värk och blodcirkulation.