Information & Kursutbud

Hösttermin 2023


Kursutbudet ht23:

Finaste kunder!

Vi fortsätter höstterminen 2023 i samma anda med de förändringar vi gjorde på utbudet under vt23. Vi erbjuder Kurser och kommer att ha Terminskort som släpps med erbjudande på Öppet hus den 2 september. Med Terminskort kan du gå alla kurserna, hela terminen (förutom Ashtanga). I mån av plats kommer vi att erbjuda enstaka tillfälle på kurserna (blir som öppen klass)

Vi tar upp 10 klippkortet igen, med begränsat antal på 30 med erbjudande på Öppet hus den 2 september. 10 klippkortet gäller under Höstterminen 23. 

Vi lanserar också vår ”Signature treatment”, en ny behandling. Som är en fantastisk kombination av det bästa med vår stora kunskap och erfarenhet igenom åren. Här blandar Erla Ayurvedisk massageteknik och livssyn med effektfulla Reiki healing och mjuka Taktilmassagens egenskaper.


Terminsstart blir 4 september 2023 och pågår i 15 veckor, uppehåll v44.

Öppet hus blir lördagen 2 september 2023 med massor av prova på, erbjudanden och goodibags.


Nytt för denna termin är också våra Jikiden Reiki utbildningar. Erla och Anna Sif samlar erfarenhet inför sin resa till Japan i mars 24, där de deltar i Shoden nivån.


Vi kommer också att ha flera kurser, utbildningar och happenings under hösten som presenterast allt eftersom.


Vi ser framemot alla fantastiska stunder tillsammans med er!
Erla och alla vi i Yoga Shala Kungälv

YogaFlow

I denna härliga HathaYoga klass lägger vi fokus på flödande rörelser, utifrån andningen så vi flätar i hop andning, rörelse och fokus till en enhet.
Vi använder gärna Yogasystemet som Healingmetod när vi övar stående, sittande och liggande positioner i ett behagligt tempo. Yogan ser att vi har flera olika "kroppar" dvs fysisk, mental, känslomässig, energimässig och så vidare. Därför arbetar vi med Yogan på många olika plan. Övningarna stimulerar kroppens egen healingförmåga, renar och stärker dig. Du får tips på övningar att göra hemma emellan kurstillfällerna. Passar både dig som är nybörjare och erfaren. Lärare: Erla Sigtryggsdottir.  Måndagar kl 17:30-18:30. Start 4 septemberYoganidra & Healing
YogaNidra är djupgående guidad avspänningsteknik. Erla kombinerar denna teknik med ReikiHealing samtidigt som hon guidar dig under klassen. Du ligger bekvämt i vårt underbara Soundtempel där Erla går runt och ger var och en Reiki samtidigt som hon guidar dig stegvis igenom olika medvetenhets tekniker och avspänning.
Vi börjar med att landa i tystnad på mattan, sedan gör vi andnings/energi/meditation/Mantra övningar i enklare eller längre former. YogaNidran kan ha olika fokusområden, som inre organ, nervsystem, Chakra, energibanor eller mental dusch.
Denna stund är mycket vackert sätt att närvara i sig själv, lösa upp olika blockeringar och obalanser i fysiskt, energimässig eller känslomässig kropp. Kropp och sinne får möjlighet till djup ro. Klassen avslutas med ljudterapi i form av Gong, skålar eller andra mindre instrument för att sedan landa tillbaka i tystnaden.
En fantastisk kombinationshealing och energirening som passar dig som vill ta hand om dig. Lärare: Erla Sigtryggsdottir. Måndagar 18:45-19:45. Start 4 septemberÅterhämtning
"Återhämtning" är vår Stresshanterings & Rehabiliteringskurs i medvetenhet och healing, mentalt - fysiskt - energimässigt.

Återhämtning är en nyckelfaktor för att vi ska må bra och kunna nå vår bästa potential och fungera bra i vardagen. Denna terapeutiska kurs är utmärkt för att motverka utbrändhet och utmattning. Den är också perfekt för att arbeta i förebyggande syfte och öka välmående i kropp och själ.
Därför blandar vi ihop våra bästa tekniker som YinYoga, YogaNidra, Medveten Närvaro, Meditationstekniker, Energi övningar, Andningstekniker, Sunt förhållningssätt och SoundHealing, som vi har många års erfarenhet av.
Tillsammans blir det en effektiv form av rörelseträning, avspänningstekniker, myofascialRelease och återhämtning som skapar en fysiologisk process som ger dig fysiskt och psykiskt utrymme att återgå från belastning till balanserat tillstånd.

Du sitter och ligger på underlaget under kursen och Erla guidar dig stegvis igenom övningarna som du tar helt i din takt. Vi sträcker och stimulerar kroppens djupa vävnader, bindväv, ligament, fascia och leder, samtidigt som ditt sinne guidas till lugn, ro och healing. Under återhämtningskursen aktiveras det autonoma nervsystemets parasympatiska del som sänker kroppens stressreaktion och möjliggör helande process att uppstå. Du får förbättrad sömn och välmående. Andningen är central och har huvudroll i allt vi gör. Du får tips på övningar att göra hemma emellan kurstillfällerna. Passar både dig som är nybörjare och erfaren. Underbart välgörande! Lärare: Erla Sigtryggsdottir. 

Tisdagar kl 17:30-18:30. Start 5 septemberAshtangaYoga fortsättning
Mycket dynamisk yoga där andningen styr rytmen och synkroniseras med rörelser så att en intensiv värme skapas. Ashtanga binds samman med sekvenser av rörelser där varje rörelse bygger på den föregående, därför lär man sig sekvensen och ordningen och kan därefter komma djupare meditativt in i sin praxis.
Vi arbetar med andningsteknik som heter Ujjay Pranayama och vi arbetar också med Bandhas (inre muskelstöd) , Dristhi (blickfokuspunkter) och Asanas (kroppsställningar).
Vi kommer att arbeta i flöde genom ställningarnas ordning men också att stanna upp och lära oss mer om var och en ställning och framför allt hur man individuellt kan bäst göra. Denna kurs är för dig som gått Ashtanga tidigare.
Tisdagar 18:45-20. Start 5 sepmteberGong med Reiki

I vårt fina Sound Tempel får du Annas Reiki och Gongens vibrationer i kombination, flödande till dig, där du vilar bekvämt på din plats. Detta är meditativt och ofta djupt rogivande. Hela vårt vesen svarar på Gongen som hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen oavsett om det handlar om fysiska, mentala, emotionella eller kvantfysiska nivåer. I den djupa avslappningen som Reiki ger, aktiveras kroppens självläkande förmåga. Vi avslutar stunden med tystnad och ro för att sedan guidas tillbaka till sittandes. Denna klass passar alla nivåer. 

Lärare: Anna Sif Kalmansdottir.

Onsdagar 17:30-18:30 med start 6 september.YinYoga & Medveten andning
YinYoga är vägen mot medvetenhet, stillhet och fred. I YinYogan sträcker och stimulerar du kroppens djupa vävnader, bindväv, ligament, fascia och leder. Det görs försiktigt och under längre tid där du tillåter dig att slappna av i kroppen in i riktningarna samtidigt som ditt sinne guidas till lugn, ro och healing. Detta är mjukare form av Yoga där du sitter eller ligger. Energin börjar flöda och både kroppsliga och känslomässiga blockeringar släpper. Underbart välgörande och hjälper till att släppa stress/spänningar i kropp och själ och få förbättrat sömn och välmående. Andningen är central och har huvudroll i allt vi gör i denna kurs. Andningen är mötesplatsen mellan det som är fysiskt och subtilt. Andningen är här och nu. Lärare: Erla Sigtryggsdottir.

Torsdagar 17:30-18:30. Start 7 september.Gong & Meditation
Stunden börjar med att vi landar i tysthet och vi övar närvaromeditation. Vi strävar efter att gå in mot centrum i oss själva, som att kliva in i ett Tempel och vara stilla vittne. Sedan kommer du att lägga dig behagligt ner. I detta omhändertagna utrymme i vårt underbara Sound Tempel får du Gongens vibrationer flödande till dig, liknande vatten när du kliver in i dusch. Meditativt och ofta djupt rogivande. Hela vårt vesen svarar på Gongen som hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen oavsett om det handlar om fysiska, mentala, emotionella eller kvantfysiska nivåer. Gongens vibration kan bära och transformera dig till den platsen i ditt medvetande, bortom tid och rum, där allt är möjligt. I den djupa avslappning som uppstår aktiveras kroppens självläkningssystem. Känslor av tidlöshet, glädje och harmoni är vanlig upplevelse och att man upplever något som inte kan beskrivas med ord, som att du får kontakt med högre visdom. Vi avslutar stunden med tystnad och ro. Lärare: Erla Sigtryggsdottir.

Torsdagar 18:45-19:45. Start 7 september


MorgonYoga
Två lördagar under terminen erbjuder vi MorgonYoga kl 9-10, det blir den 16 september och 18 november.

Yogaformen blir Yogaflow, som kursen vi har på måndagar. Där lägger vi fokus på flödande rörelser, utifrån andningen så vi flätar i hop andning, rörelse och fokus till en enhet.
Vi använder gärna Yogasystemet som Healingmetod när vi övar stående, sittande och liggande positioner i ett behagligt tempo.

Efteråt är tanken att man tar med sig något att bidra till frukostbordet tillsammans, enslags knytkalas. Vänligen notera bara att Shalan är vegetarisk.


Priser ser du här:

www.yogashalakungalv.se/Hem/priserht23.html


Här kan du läsa om våra villkor:

www.yogashalakungalv.se/Hem/de-sm%25C3%25A5-bokst%25C3%25A4verna.html