Klasser & Kurser

Vad är skillnaden mellan

Kurs eller öppen klass?


Vi arbetar med två ”system” den ena är Kursform där du anmäler dig precis som på högskolan, till en kurs som löper hela terminen, samma dag, samma tid. 1,5 timme varje gång, en gång i veckan. Har en kontinuitet där vi utvecklar och lär oss, vi är samma personer i gruppen även om vi kan vara mycket olika i var vi befinner oss. Att gå kurs passar dig utmärkt som behöver mer stöd att komma i gång och i väg, då vet du att du har din tid utsedd varje vecka att utgå ifrån i ditt helande. Missar du tillfälle är du välkommen att ta igen, under själva kursens gång (inte över nästa schema) så du behöver inte missa dina tillfällen.
Sedan är det formen av Öppna klasser. Det är typ som på gymmet där du kommer till en enskild klass, som är 6o minuter och de hänger inte i hop med de övriga. Vi kan alltså göra något helt annat nästa gång. Där är vi också blandad grupp och kan variera vem som närvarar. Till öppen klass kommer du med klippkort, terminskort, för att ta igen missat kurstillfälle eller betalar för en gång.
Flesta som Yogar med oss, föredrar att gå en kurs, och sedan komplettera det med öppna klasser.
Välkommen att rådfråga dig med oss för mer information. Här nedan kan du läsa om de olika Yogastilarna och klasserna vi erbjuder.


YinYoga har vi både i Kursform & som öppna klasser.


YinYoga är vägen mot medvetenhet, stillhet och fred.
En effektiv form av rörelseträning, Yogapraktik, Rehab och återhämtning. Kan anpassas för alla, oavsätt träningsvana eller aktivitetsnivå.

I YinYogan sträcker och stimulerar du kroppens djupa vävnader, bindväv, ligament, fascia och leder. Det görs på yinvis, försiktigt och under lång tid. Så du håller positionerna några minuter och slappnar av i musklerna samtidigt som ditt sinne guidas till lugn, ro och healing. Detta är mjukare form av Yoga där du sitter eller ligger. Energin börjar flöda och både kroppsliga och känslomässiga blockeringar släpper. Yinyoga är som en meditation, ett sätt att vara med dig själv och lära känna din kropp och dina tankar. Underbart välgörande och hjälper till att släppa stress/spänningar i kropp och själ och få förbättrat sömn och välmående. Andningen är central och har huvudroll i allt vi gör.


Kursen bygger på tekniker från myofascial release, YinYoga, Yogans filosofi och avspänningstekniker. YinYoga är grunden till Återhämtning och Healing.  Yogarörelserna fokuserar på att hjälpa kroppen till mer meditativt tillstånd och medveten skön närvaro. Det läggs fokus på sund och kärleksfull relation mellan kropp och sinne, att de får mötas i harmoni för helande syfte. Som start gör vi en enkel kortare variant av YogaNidra. Du får förklaring för varför vi gör de olika övningarna och grund att stå på om du praktiserar hemma emellan kurstillfällerna. Du kommer att öka din kunskap om ditt andetag och hur du kan dirigera och hantera din energi på ett sätt som hjälper dig att avstressa och återhämtas. Passar både dig som är nybörjare och erfaren.


I Ayurvedisk Yoga, Yogar vi efter "Doshor" eller egenskap, enligt Ayurveda,

Vata - Pitta - Kapha.

Du behöver inte ha någon förkunskap om varken Yoga eller Ayurveda, jag förklarar under passets gång, båda delarna för att ge dig djupare kunskap.

Vi gör olika yogarörelser, andningsövningar, mudror, mantra och meditationsövningar hämtade från Hatha Yogan.

Där kan du uppleva känslan i kropp och sinne samtidigt som du förkovrar dig i Ayurvedan.

Ayurvedisk Yoga kan hjälpa dig att förstå din Ayurvediska konstruktion och hur naturens element påverkar dig.

Vi arbetar med inslag av Jyotish också som är Ayurvedisk Astrologi, eller hur himlakropparnas egenskap och energi påverkar oss.

Denna Yogaform kan hjälpa dig att förstå hur dessa olika element känns för dig.


Vata-kvaliteten ansvarar för alla rörelser i kropp och sinne. Vata består av elementen rymd och luft.


Pitta-kvaliteten ansvarar för förbränningen och därmed ämnesomsättningen och vår matsmältning. Pitta består i huvudsak av elementet eld men även lite vatten.


Kapha-kvaliteten ansvarar för stabiliteten och strukturen i kropp och sinne. Kapha består av jord och vattenelementen.


Vill du veta mer om Ayurveda är du välkommen på Ayurvedisk massageterapi eller/och Ayurvedisk konsultation.

Detta är framför allt praktisk och effektiv kurs, med bred ”approach”.

Denna kurs är på 3 tillfällen under 3 veckor och löper kontinuerligt över terminen.


På kursen får du information om hur du kan hjälpa din kropp att bli renare.

Att ha väl fungerande matsmältning är essentiell för en god hälsa, mentalt och fysiskt.

Kursen innefattar hjälp av specifika enkla Yogarörelser, livsstilsinspiration, god kostinformation och struktur att följa under dessa 3 veckor. Det innebär att du både gör fysiska övningar, drycker smoothie och deltar på föreläsning.


Vi inspireras av Ayurveda och modern forskning inom näring och välmående för att hjälpa dig att förbättra dina vanor till mer hälsosam och helande livsstil.


Vi pratar om hur det har gått och förbereder oss för nästa vecka.


Du får med dig kompendium som ingår i kursavgiften.
Välkommen med din anmälan, vi blir liten personlig grupp.

Vi erbjuder HathaYoga i kursform & som öppna klasser.


HathaYoga är fysisk form av Yoga där vi flätar i hop andning, rörelse och fokus till en enhet och är en av äldsta Yogagrenarna.

HathaYoga har en djup bredd av ställningar, andnings och meditationstekniker.

Ha betyder sol, Tha måne, syftar på två polariteter som arbetar tillsammans för maximal effekt. Ha-tha tillsammans betyder kraft.

Vi arbetar med grunderna och framåt i denna kurs.

Lär oss Sol&Månhälsning, stående, sittande och avslutande ställningar.
Den är skönt jobbig och jag betonar lika mycket den mentala/filosofiska aspekten som den fysiska eftersom jag tycker att båda är lika viktiga och vi är en enhet utav dessa två tillsammans. Först och främst arbetar jag terapeutiskt med mina kunder.


Yogan ser att vi har några "kroppar" dvs fysisk, men också mental, känslomässig, energimässig och så vidare, och arbetar därför på många olika plan.

Utifrån HathaYogans principer arbetar vi individuellt, dvs utgår ifrån var du befinner dig just nu och bygger på där. Vi lär oss några olika andingstekniker och avslutar i stunds vila och tystnad. Ge dig själv den gåvan att ta hand om dig på kärleksfullt och utvecklande sätt.
Passar både dig som är nybörjare och erfaren men vill arbeta mer fysiskt än YinYoga.


En ny klass på schemat nu till hösten 20.

Vi börjar med att landa i tystnad på mattan, sedan gör vi andnings/ energi/meditations övningar.

Du guidas igenom Yoga Nidra och får Reikihealing.

Klassen avslutas med ljudterapi i form av Gong, skålar eller andra mindre instrument för att sedan landa tillbaka i tystnaden.

En fantastisk kombinationshealing och energirening som passar alla.

Precis som andra klasser kombinerar Erla healingen utifrån deltagarnas behov.


Välkommen till fredagsmys!
Vi börjar stunden med att hitta skön sittande position och landa i tystnad. Därefter guidas du i medveten andning, där du både lär dig andningens egenskap och praktiserar djupare medveten andning. Andningen är länken mellan det som är fysiskt och subtilt och är därför grunden i all form av Yoga eftersom du påverkar hela ditt vesen. Vi provar lite olika andningstekniker så det kan variera från gång till gång. Sedan kommer du ner till liggandes bekvämt och där fortsätter vi öva och avslutar sedan klassen med Gong stund där du får Gongens helande vibrationer. En perfekt kombination.
Du lära dig komma in i din närvaro på ett helande sätt med ditt andetag och teknikerna kan du fortsätta öva emellan tillfällena. Positiva effekter kan vara bättre sömn, mer lugn, mer balans, starkare livskraft, ökat medvetenhet och livskvalite.
Klassen passar utmärkt för dig som vill lära dig mer om medveten andning, fördjupa din yogapraxis, komma ner i varv och helas. Den passar alla nivåer.
Lärare: Erla Sigtryggsdottir. Tid: Fredagar kl 18-19.

Vi erbjuder Gong som öppna klasser, som olika happenings och som privat healing sessions.


Stunden börjar med att du ligger i närvaron av alla våra fantastiska Gongar, på ett bekvämt underlag i vårt underbara Sound Tempel och Du guidas och det förklaras hur klassen blir. I detta omhendertagna utrymme får du Gongens vibrationer flödande till dig, liknande vatten när du kliver in i dusch. Du kan både höra och känna vågorna av vibrationer. Gongen löser upp spänningar, blockeringar, påverkar alla energibanor och stimulerar cirkulation. Resultatet är att känslomässig energi och känslor som är bundna i kroppen omstruktureras. Gong skapar djup avslappning, frigör sinnet från ältande tankar.
Känslor av tidlöshet, glädje och harmoni är vanlig upplevelse. Också att man upplever något som inte kan beskrivas med ord, som att du får kontakt med högre visdom. Oavsett hur du har det i ditt liv just nu så svarar ditt väsen till gongarnas ljud precis där du befinner dig.

Gongen spelar universums ljudström, vibrerar kosmos alla ljud och anses som en slags portal. Vår existens är som strängar i universums ljudström. 

Allt är frekvens och energi. Hela vårt vesen svarar på ljudfrekvensen och ljudet når in via öronen, vagusnerven, huden, elektromagnetiska fältet och våra energipunkter bla. Hela du är som ett instrument på detta sätt och Gongens vibrationer stämmer dig. Ljudvågorna återställer det naturliga energiflödet och stöttar kroppen till självläkning oavsett om det handlar om fysiska, mentala, emotionella eller kvantfysiska nivåer.  Alla våra Gongar är unika handverk och vissa är speciellt designade och gjorda för oss personligen.
Det behövs inga förkunskaper.

Vi erbjuder AshtangaYoga både som kurser & öppen klass. 


Ashtanga är mycket dynamisk yoga där andningen styr rytmen och synkroniseras med rörelser så att en intensiv värme skapas. Ashtanga binds samman med sekvenser av rörelser där varje rörelse bygger på den föregående, därför lär man sig sekvensen och ordningen och kan därefter komma djupare meditativt in i sin praxis.


Vi arbetar med andningsteknik som heter Ujjay Pranayama och vi arbetar också med Bandhas (inre muskelstöd) , Dristhi (blickfokuspunkter) och Asanas (kroppsställningar).

Ashtanga Yoga är stark praxis och att arbeta terapeutiskt ligger mig varmt om hjärtat därför presenterar jag yogan på det sättet.

Vi kommer att arbeta i flöde genom ställningarnas ordning men också att stanna upp och lära oss mer om var och en ställning och framför allt hur man individuellt kan bäst göra.


Ashtanga 1 kurs, passar dig som har mindre/ingen erfarenhet eller/och vill praktisera i saktare tempo och få mer förklaring och stöd.

Ashtanga 2 kurs, passar dig bättre som har erfarenhet, vill ha mer tempo och lära dig att avancera.

Öppen klass passar dig som gärna vill prova på denna Yogaform, eller som komplitering och inspiration till din övriga praxis.

Vilken Yoga skall jag välja??


Börja med att läsa igenom beskrivningarna här ovan och se vad som tilltalar dig. Om du vill ha mer stillsam eller mer fysiskt form?


Känn efter vad du behöver just nu.


Ett Terminskort kan också vara mycket bra alternativ, där kan du gå alla öppna klasser, hela termien och känna över tid hur det hjälper dig.


Självklart hjälper vi dig i ditt val och samtalar kring ditt behov!

Copyright © All Rights Reserved. Yoga Shala Kungälv

Följ oss på sociala medier

Utmarksvägen 8, öv

44239 Kungälv

tel: +46 703698824

c/o Erla Osk Sigtryggsdottir
SoundHealer och Gongmaster,
Yoga&Meditationslärare,
Ayurvedisk massageterapeut

och Hälsokonsult.
Reikimaster,
Coach inom Personlig utveckling.