BEHANDLINGAR

Våra olika behandlingar


Ayurvediska Massageterapier

Reiki Healing

Sound Healing

En Klassisk Ayurvedisk Massageterapi. Behandlingen individuellt anpassas.

Abhyanga är en mycket behaglig och helande helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med skönt tryck och lugna, svepande rörelser.
Varje behandling är anpassad till individen.
Den börjar med ett Mantra "må du få perfekt hälsa på alla nivåer i ditt liv" och i den önskan börjar behandlingen. Du sitter på bänken och terapeuten står bakom dig och börjar massera huvud, öron, nacke, axlar och förbereder ryggraden.
Därefter ligger du på rygg och terapien fortsätter från ansiktet ner till tårna. Sedan vänder du på dig så ryggen behandlas och baksida kroppen. Den återställer inre balans genom att avblockera energikanaler, startar läkandet och kroppen självreparerande mekanismer aktiveras. Terapin avslutas med att du får avslutande massage på nacke, hals, axlar och ansikte, du packas in och vilar skönt och fint i några minuter på rygg, för att sedan välkomnas tillbaka med varmt Ayurvediskt örtte och en stund för dig själv i vår underbart fina och lugna Lounge.
Hela du behandlas då Ayurvedans syn på människan är holistisk. Behandlingen inkluderar de fysiska vävnaderna i kroppen, energibanor, meridianer, chakrasystem och marmapunkter eftersom du är både fysisk och subtil varelse.
Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne.
Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter.
Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser, är lugnande och lämplig vid stress, stelhet och frusenhet. Men passar alla Doshor. Ger förnyad energi på cellnivå.
Vår uppskattade klassiker! En vacker Ayurvedisk ritual!

En Klassisk Ayurvedisk Massageterapi. Behandlingen individuellt anpassas. 

Garshan är speciell helkroppsmassage som ges med råsidenvantar. Silkesvantarnas friktion mot huden har en exfolierande effekt som gör huden blir härligt silkeslen. Friktionen bildar också elektromagnetiskt fält som drar orenheter från djupare vävnader och inte bara huden.

Massagen Stimulerar flöden och cirkulation i underhudsvävnaderna, renar och stimulerar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Terapin ökar vitaliteten.

Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen med råsidenvantarna är torrmassage men avslutas med varm oljemassage av ekologisk kallpressad sesamolja som är Ayurvediskt mogen.


Eftersom Garshan är effektiv reningsprocedur är den utmärkt behandling vid Kapha obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlas i kroppen.

Garshan är bra för att lösgöra stagnation i kroppen och gör att örenheter avlägsnas effektivt. Behandlingen börjar med att mantra ”Sama Dosha” som är önskan om perfekt hälsa på alla nivåer i ditt liv, därifrån fortsätter terapeuten med råsiden vantarna massera med snabba energigivande rörelser framsida och baksida av kroppen också i liggande läge. Därefter appliceras varma oljan i långa svepande rörelser för att återfukta, balansera och ge näring till hud och vävnader. Oljan hjälper också i processen att driva ut orenheter. Behandlingen avslutas i stunds vila för att sedan välkomnas tillbaka med varmt Ayurvediskt örtte och en stund för dig själv i vår underbart fina Lounge. Hela du behandlas då Ayurvedans syn på människan är holistisk.


Lägg till 150kr och få med dig vantarna hem och beskrivning hur du fortsätter med självbehandling.

Behandlingen individuellt anpassas. 

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. 


Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. 

Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. 

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem. 

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. 

Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi" och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. 

Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån. 

Behandlingen går till så att du ligger bekvämt på en behandlingsbänk med dina kläder på. Vi behandlar framsida och baksida. Oftast arbetar terapeuten med händerna en del ovanför kroppen och i ditt elektromagnetiska fält men också med lätt beröring av vilsamma händer enligt traditionell teknik.

Reiki passar utmärkt till alla Doshor enligt Ayurveda.

Erla är Reikimaster i Usui, HolyFire och Karuna och håller utbildningar på alla nivåer.

En Klassisk Ayurvedisk Massaterapi. Behandlingen individuellt anpassas.  

I Shirodhara rinner en ström av varm olja över pannan och ner i hårbotten. Det är en lugn och djupt avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro samtidigt som den motverkar oro och sömnsvårigheter. 


Shirodhara ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Balanserar Vata och pitta dosha speciellt bra. 

Stimulerar Ajna/Sahasrara chakra, väcker intuition och inre visdom. Hjälper till att få ökat mental fokus och koncentration. 

Kan hjälpa mot migrän och huvudvärk. 

Löser upp negativa känslor och tankemönster. 

Till följd av detta förbättras den mentala klarheten.  

Behandlingen börjar med att efter önskan om perfekt hälsa på alla nivåer i ditt liv; Sama Dosha Mantra, sedan för du ögonbinda dränkt i rosenvatten som svalkar ögon och sinne och oljan börjar rinna. Den rinner både i mönster över vissa punkter och sedan är den stilla. Detta för att hjälpa till att bryta upp tankemönster och ge nytt underlag för vila och återhämtning.

Himmelskt skön!  Behandlingen avslutas i vila, utan olja för att sedan välkomnas tillbaka med varmt Ayurvediskt örtte och en stund för dig själv i vår underbart fina Lounge. Hela du behandlas då Ayurvedans sun på människan är holistisk.

Behandlingstid 60 min. Går utmärkt och rekommenderas att kombinera med helkroppsmassage som Abhyanga.

En Klassisk Ayurvedisk Massageterapi. Behandlingen individuellt anpassas.  

Kallas också Hot Stone, som kombinerar värmeterapi och en speciell massageteknik med varma lena, mjuka lavastenar & väldoftande aromatiska oljor för att på så sätt skapa en djupgående, avkopplande och läkande behandling. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne.  

Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Shila Abhyanga är en fantastisk behandling som ger en lugnande och stress reducerande effekt på samma gång som den ger ny kraft och energi. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Värmen av stenarna laddar med ny energi, samtidigt som genererar avspändhet tillsammans med sin behagliga tyngd. De placeras på energipunkter och Chakra. 

Detta är en fantastiskt skön behandling som passar extra bra när man känner sig frusen och stel. Behandlingen börjar med att du får lägga dig på en skön behandlingssäng. Varma lavastenar placeras i dina händer och mellan dina tår och värmen sprider sig sedan vidare i din kropp. Din terapeut masserar dina muskler med de heta stenarna och placerar även växelvis ut stenar på din kropp. Det känns väldigt behagligt och man blir avslappnad när de glider fram över fötter, ben och rygg. I kombination med aromatiska oljor så kommer man längre in i muskeln utan att behöva känna någon smärta.

Man brukar uppleva ett lugn, man får ökad blodcirkulation, stimulerar lymfan, rensar bort slaggprodukter, stimulerar leder och skelett, löser upp muskelspänningar och får ökad syresättning i vävnader. 

Utifrån Ayurveda är den behandlingen underbar för Vata obalanser och passar även Kapha. 

Behandlingen individuellt anpassas. 

Sound Healing baseras på vetenskapliga faktan att allt är vibration och energi. 

Genom att applicera olika ljud och frekvenser arbetar jag med och i resonansen av elektromagnetiska fältet och även den fysiska kroppen. 

Läran om Cymatics visar effekten av ljud på materia och den ligger också till grund på forskningarna som görs.  Sympathetic resonance händer när ett vibrerande objekt får ett annat att vibrera i harmoni med den, eller matcha dess vibrationshastighet, det är där som transformationen händer och helande uppstår. Sound Healer arbetar med kunskap om ljud, avsikt, intuition och energi som kommer att påverka kraftfulla och förändringar på människans alla nivåer. Sound Healing är en effektiv holistisk terapi som fungerar på fysiska, emotionella, mentala och andliga nivåer.

Jag arbetar med SoundChair, Gong, Singing bowles, Tuningforks och olika instrument under lektionen. Vissa av dessa är stämda efter Hans Coustos; The Cosmic Octave, som är uträknad frekvens från planeterna i vårt solsystem.  Andra instrument är stämda för nervsystemet, chakrasystemen, benstomme och så vidare. Efter kort samtal ligger du skönt och badar i frekvenserna av instrumenten.

Behandlingen börjar i vår uppskattade SoundChair, med inbyggd Monokord instrument blir stolens struktur en resonanslåda för vibrationerna och det kan du känna i hela kroppen.Därefter fortsätter behandlingen med skålar och stämgafflar i ditt energifält och på olika punkter på kroppen.

Du kan också välja att behandlas med Gongarna inni i vårt magiska SoundTempel.

Behandlingen avslutas i vila och tystnad en stund för att sedan välkomnas tillbaka med varm Ayurvediskt örtte och en stund för dig själv i vår underbart fina Lounge. Passar alla Doshor; Vata - Pitta - Kapha. 

En Klassisk Ayurvedisk Massageterapi. Behandlingen individuellt anpassas. 

Marma, är en metod för att skapa balans på ett djupt plan i fysiologin. Först behandlas vissa av de 107 marmapunkterna och därefter de tre huvudmarmaerna. Marmapunkter är specifika punkter som transporterar meddelanden till de inre organen. Receptorerna omvandlar dessa stimuli till nervimpulser som färdas genom livsenergins egna kanaler – meridianerna – via centrala nervsystemet till de inre organen. Det är dessa receptorer som kallas marmas. Det finns 107 marmapunkter (vitala energipunkter/områden) på kroppen. Det är inåtledande nervändar som leder impulser från kroppens periferi till centrala nervsystemet t ex från sinnesorganen till hjärnan. Marmabehandling stimulerar dessa ingångar och receptorer, vilka genomgår förändring (depolarisering) och startar en aktivitet som ett resultat av marmapunktsstimuleringen. Marmapunkter är därför ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Marmapunkterna kan sägas vara kontrollpunkter för "shrotaerna" där flödet i kroppen styrs; flödet av allt - materia och medvetande. 

Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. 


En Marmabehandling börjar med en kort diagnos som bestämmer vilka oljor och punkter som ska behandlas. 

En unik behandling för djup avslappning och balansering av kropp och livskraft. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess. 

Passar alla Doshor; Vata-Pitta_Kapha

En Klassisk Ayurvedisk Massageterapi. Behandlingen individuellt anpassas.

Kati chikitsa utförs med varma örtknyten över rygg, axlar och nacke. De oljedoppade knyten med utvalda Ayurvediska örter för att mjuka upp ömma och spända muskler och släppa tillbaka flödet.

Värmen, massagen och örterna gör underverk för den som har stelhet, värk och trötthet i ryggen. Under behandlingen får du växelvis; värme, örtaknyten och speciella massagetekniker över nacke, axlar och rygg. Området både stämplas bestämt med knyterna och masseras in med dom. Detta gör att spänningar släpper bl.a av den höga värmen som tillförs samt kombinationen av örter och massage.


Efter önskan om perfekt hälsa på alla nivåer i ditt liv, fortsätter terapeuten med att förbereda området genom att massera och värma upp innan örtaknyterna används. Efter örtaknyterna fortsätter värme och massage.

Kati Chikitsa är effektfull mot värk, smärta och stelhet. 

Är som balsam för stela ryggar och axlar och det är mycket vanligt att känsla av djup vila och återhämtning uppstår, som i sin tur såklart hjälper hela ditt väsen att helas och musklerna att släppa spänningar till och runt leder också.

Väldigt välgörande och jag rekommenderar att man följer upp med tre eller flera behandlingar ganska kort efter den första för bästa resultat.

Passar utmärkt till alla Doshor.


Denna behandling går också att få som helkroppsmassage, där hela kroppen masseras in med örtaknyten tillsammans med långa avspända massagerörelser.

Behandlingen landar i härlig avslappning och stillhet för att sedan välkomnas tillbaka med varm Ayurvediskt örtte och en stund för dig själv i vår underbart fina Lounge. 

Hela du behandlas då Ayurvedans syn på människan är holistisk.

Se texten till Sound Healing här bredvid.

Vilken behandling skall jag välja?


Börja med att läsa beskrivningarna här ovan av de olika behandlingarna och känn efter hur det resonerar med dig efter ditt behov. Gå på din känsla och lyssna till ditt hjärta.


Varje behandling är individuellt anpassad, för att bemöta dig på bästa möjliga sätt. 


Självklart är du välkommen att rådgöra dig med Erla!